Berichten

Daarom lukt het niet…

Veel mensen hebben een passie voor tekenen, maar het leven kan soms obstakels opwerpen die deze passie laat vervagen. Eén van de meest voorkomende belemmeringen is het gebrek aan motivatie. Wanneer je denkt dat je niet goed genoeg bent in tekenen of dat je geen of te weinig vooruitgang boekt, kun je ontmoedigd raken. Daar verdwijnt je fijne hobby ver op de achtergrond. Wat nu??

 

Te veel afleiding

Het gebrek aan motivatie kan een vicieuze cirkel creëren. Je kunt vast komen te zitten in negatieve gedachten, zoals “Ik ben niet goed genoeg” of “Ik maak geen vooruitgang”. Tja, dat maakt het er natuurlijk niet beter op. Kleine kans dat je dan nog even spontaan gaat beginnen. Dan toch nog maar even dat klusje doen, het gras maaien, naar de winkel of een serie kijken.  Je zoekt afleiding in andere activiteiten en verliest  geleidelijk het contact met jouw artistieke kant. Je bent een belangrijk aspect van jouw identiteit en plezier aan het verwaarlozen.

 

Ontdek het opnieuw

Hoe pak je dit nu aan? Want het kan je veel voldoening geven door weer iets te gaan doen met deze verloren passie. Het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te uiten, je vaardigheden te ontwikkelen en jezelf uit te drukken op een eigen unieke manier. Bedenk eens wat een gevoel dit je gaat geven; Meer zelfwaardering, zelfvertrouwen en trots door wat je op artistiek vlak presteert, maar ook het gevoel van meer ontspanning en geluk!

 

Je kunt het!

Het kan aanvankelijk intimiderend zijn om weer te beginnen als je een tijdlang niets meer hebt getekend, maar elke poging brengt groei met zich mee. Het is altijd een kwestie van oefenen en experimenteren. Je doet dit tenslotte voor jezelf. Geleidelijk zal je merken dat er verbetering komt! Je gaat gevoel en interesse voor nieuwe technieken krijgen, je vaardigheden verfijnen en je artistieke stijl ontwikkelen. Het gevoel van vooruitgang kan enorm bevredigend zijn en een boost geven. En dan komt je motivatie weer helemaal terug!

 

Vrijheid blijheid

Tekenen biedt een unieke mogelijkheid tot zelfexpressie. Het stelt je in staat om gedachten, gevoelens en ideeën op een visuele manier uit te drukken. Door middel van lijnen, vormen, kleuren en texturen kun je jouw innerlijke wereld weergeven. Dit kan heel fijn zijn voor jezelf. Soms kan het helpen om dingen te communiceren met anderen. Creatieve expressie kan een bevrijdend effect hebben op de geest. Door weer aandacht te besteden aan tekenen, kan dit een uitlaatklep worden tegen stress, angst en andere negatieve emoties. Het proces van creëren en expressie door middel van kunst kan een therapeutisch effect hebben. Het resultaat? Innerlijke rust en lekkerder in je vel zitten.

 

Groei

Het overwinnen van de barrière leidt je naar persoonlijke groei. Door nieuwe (teken)vaardigheden te ontwikkelen, uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen, groeien je als persoon. Je ontwikkelt doorzettingsvermogen, veerkracht en het vermogen om creatieve oplossingen te vinden. Deze eigenschappen strekken zich uit buiten de creatieve wereld en kunnen van toepassing zijn op allerlei andere aspecten van het leven.

 

Positieve focus

Het gebrek aan motivatie kan een belemmering vormen voor het besteden van tijd aan een hobby zoals tekenen. Raak je ontmoedigd door negatieve gedachten en het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent? Echt, wanneer je jouw mindset gaat omzetten en open gaat staan voor de ontwikkeling die je kúnt gaan doormaken, kan dat zomaar veranderen. Leg je focus op wat je zou willen, en laat de negatieve gedachten los. Het herontdekken van jouw creatieve passie kan voldoening, zelfexpressie, persoonlijke groei en een gevoel van geluk en vertrouwen geven.

Dus, als je ooit het gevoel hebt dat de motivatie voor tekenen is vervaagd, herinner jezelf dan aan de prachtige ervaringen die wachten wanneer je die passie opnieuw ontdekt!

Friends

pentekening – inkt op papier en ecoline 2019 – A3 formaat

Living Colours

olieverf op doek – 110 x 100 cm. 2018

Gedachten

olieverf op doek - 100 x 100 cm. 2016

olieverf op doek – 100 x 100 cm. 2016

Subconscious

Gedachten - olieverf op doek 70 x 120 cm. 2015

Gedachten – olieverf op doek 70 x 120 cm. 2015 – verkocht

Zoo

Zoo 90 x 120 cm. olieverf op doek

Zoo 90 x 120 cm. olieverf op doek

Beer

Het monster onder mijn bed. 45 x 35 cm. pentekening

Het monster onder mijn bed.
45 x 35 cm. pentekening

Droom

Droom, 40 x 100 cm., olieverf - uitgeleend

Droom, 40 x 100 cm., olieverf – uitgeleend

Artiesten

Artiesten, 80 x 80 cm. olieverf - uitgeleend

Artiesten, 80 x 80 cm. olieverf – uitgeleend