Tekenlessen

Tekenen kan een fijne hobby zijn die je veel voldoening kan geven.

Eigenlijk kan iedereen leren tekenen. Eigen talent helpt natuurlijk wel, maar iedereen kan leren tekenen. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je ver komen!

Tekenen is vooral een kwestie van op de juiste manier leren kijken en natuurlijk veel oefenen. Hierbij is het handig een aantal basisvaardigheden te leren, en diverse technieken en materialen uit te proberen…

Door aandacht te besteden aan compositie, (eventueel) kleurgebruik , het gebruik van licht- en donkereffecten (contrast) en dieptewerking leer je anders te kijken. In de eerste fase is het vooral belangrijk te experimenteren en te onderzoeken, daarmee kun je later meer een eigen stijl en creativiteit gaan ontdekken.

Tekenen basis: Een stapsgewijze introductie in het tekenen, waarbij het leren kijken, onderscheiden van vormen en lijnen, compositie en contrasteffecten aan bod komen.

Tekenen in je eigen stijl: Je verder ontwikkelen in een zelfgekozen techniek en werken aan een ‘eigen handschrift’ en onderwerp. En we proberen dan ook enkele schildertechnieken.


Waar en wanneer zijn de lessen:

De lessen worden gegeven in Heerenveen, in de Heerenveense School, Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen.  =*rolstoeltoegankelijk

Voor wie?

Volwassenen + jongeren: Maandagavond van 19.00 – 20.45 uur 

      Volwassenen + jongeren: woensdagavond van 19.00 – 20.45 uur

Klik hier voor meer informatie over de tekenenlessen vanaf september: Start lessen najaar 2020

De tekenlessen voor de kinderen kan ik op dit moment helaas niet aanbieden.


Kosten najaar 2020

Volwassenen betalen € 140,- voor 10 lessen van 105 minuten. 


(* In het kader van het Persoonlijke Cultuur Budget (PCB) kunnen kinderen tot 18 jaar uit de gemeente Heerenveen korting ontvangen op de kosten. )

 

CONTACTFORMULIER: Laat hier uw bericht achter voor uw aanmelding of een vraag:

(Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming dat ik u nader informeer over de aanmelding voor de tekenlessen. Uw gegevens worden niet bewaard of gedeeld voor andere doeleinden.)

*) Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat je het eerste lesjaar gebruik kunt maken van 35% korting op de lesprijs. En in het tweede lesjaar een korting van 20 %. Meer informatie hierover vindt je op de website van ateliers majeur. (seizoen 2019/2020)