Tekenlessen

Tekenen kan een fijne hobby zijn die je veel voldoening kan geven.

Eigenlijk kan iedereen leren tekenen. Eigen talent helpt natuurlijk wel, maar iedereen kan leren tekenen. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je ver komen!

Tekenen is vooral een kwestie van op de juiste manier leren kijken en natuurlijk veel oefenen. Hierbij is het handig een aantal basisvaardigheden te leren, en diverse technieken en materialen uit te proberen…

Door aandacht te besteden aan compositie, (eventueel) kleurgebruik , het gebruik van licht- en donkereffecten (contrast) en dieptewerking leer je anders te kijken. In de eerste fase is het vooral belangrijk te experimenteren en te onderzoeken, daarmee kun je later meer een eigen stijl en creativiteit gaan ontdekken.

Tekenen basis: Een stapsgewijze introductie in het tekenen, waarbij onderdelen perspectief, compositie en contrasteffecten aan bod komen.

Tekenen verder op weg: Je verder ontwikkelen in een zelfgekozen techniek en werken aan een ‘eigen handschrift’ en beeldtaal.

Voor wie?

Leeftijdsgroep: 8 tot 12 jaar  en volwassen*

De groep voor kinderen is vol. Mocht je volgend jaar graag ook meedoen, dan kun je dit wel laten weten via dit contactformulier. In 2019 wil ook een groep starten voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar.

Waar?

Bij De Rinkelbom in Heerenveen -Zwanedrift 2, 8446 KS Heerenveen

Wanneer?

Voor volwassenen op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Voor kinderen op de vrijdagmiddag van 15.00-16.30 uur.

Start?

Vanaf oktober 2018 – in periodes van 8 weken.

*)Ben je tussen de 13 en 18 en wil je ook graag tekenen? Laat het me weten. Dan kijk ik of je ergens bij kunt aansluiten.

Kosten

Volwassenen betalen € 120,- voor 8 lessen, incl. materiaal.

Kinderen betalen € 80,- voor 8 lessen, incl. materiaal.

 

(Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming dat ik u nader informeer over de aanmelding voor de tekenlessen. Uw gegevens worden niet bewaard of gedeeld voor andere doeleinden.)

Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat je het eerste lesjaar gebruik kunt maken van 20% korting op de lesprijs. En in het tweede lesjaar een korting van 15 %. Meer informatie hierover vindt je op de website van ateliers majeur.